Članak objavljen: 25.05.2020

INTERNET PRODAVNICE – OD NASTANKA DO DANAS

Kažu da je vreme novac. Bilo da ga vrednujete tako ili na neki drugi način, usaglasićemo se da je vreme najvažniji resurs. Uvek negde žurimo i često kasnimo. Trudimo se da što više možemo uštedimo vreme. Snalažljivi kakvi jesmo, pronašli smo način da sve kupovine obavljamo preko interneta. Nije li to najveća prednost 21. veka? Danas uz samo nekoliko klikova možete poručiti sve što želite i vaš paket će biti isporučen na kućnu adresu. Izrada internet prodavnice je zahtevan posao, ukoliko želite da sve besprekorno funkcioniše. U nastavku vas očekuje zanimljiva priča o internetu i svim njegovim mogućnostima. U samom vrhu je svakako internet trgovina.

 

izrada internet prodavnica

 

Izrada online prodavnice i sve njene prednosti


Odavno primećujemo da više nije potrebno prelaziti sa jednog kraja grada na drugi kako bismo kupili ono što nam je potrebno. Internet prodavnice su tu da olakšaju muke potrošača. Ali, da li je to njihova jedina prednost? Benefite online trgovine osećaju i potrošači i prodavci. Za sve vlasnike manjih ili većih prodajnih objekata – ovaj način trgovine štedi mnogo novca. Iako je svakako potreban određeni kapital kako bi se internet prodavnica pokrenula, uštede koje ćete kasnije imati su mnogo vrednije.

Za početak – ukoliko se opredelite za internet trgovinu, nećete morati da plaćate prostor i radnike. Druga vrlo važna stvar – vaši proizvodi neće više biti dostupni samo u jednom gradu, već će korisnici interneta širom zemlje i sveta ukoliko tako odlučite moći da poruče vaš proizvod.

Treća, ali ne i najmanje bitna prednost – vaša online prodavnica radiće 24h. Iz ugla kupca – prodavnica koja radi 24h i isporučuje robu na kućnu adresu pravo je zadovoljstvo. Kada je u pitanju izrada internet prodavnice, važno je da se ispoštuju svi zahtevi klijenata. Potrebno je da sve bude vrlo jasno, transparentno i jednostavno. Na taj način kupci će vrlo brzo obaviti svoju kupovinu, biti zadovoljni uslugom i vratiti se ponovo.

 

Istorija internet prodavnice


Mogli bismo reći da ova era zvanično započinje 1990. godine kada je Tim Berners-Lee stvorio World Wide Web. Potpuno opravdano se u širim krugovima naziva ocem interneta. Za sve svoje zasluge, ovaj Britanac je odlikovan viteškom titulom britanske kraljevske kuće. Prve online narudžbine nudi Pizza Hut davne 1994. godine. Naredne godine Jeff Bezos pokreće danas planetarno popularni Amazon.com. Da se sve razvijalo polako i da je na svetu postojalo samo nekoliko takvih platformi govori i činjenica da je Amazon tek 2003. godine imao svoju prvu profitabilnu godinu. Čitavih 8 godina bilo im je potrebno da stanu na noge.

Nakon 2005. godine izrada online prodavnice se postepeno širi svim većim gradovima Amerike i zapadne Evrope, kao i određenih azijskih zemalja. Internet trgovina ima neograničene mogućnosti i treba ih iskoristiti.

 

Izrada internet prodavnice – cena


Kada je u pitanju izrada online prodavnice, cena prvenstveno zavisi od toga za koji ćete se tip opredeliti. Jeftinija varijanta je „open sourse“ internet prodavnica, koja je šablonska, pa je samim tim izrada znatno brža. Međutim, ovakav vid web shopa nije pogodan za firme koje bi imale mnogo kategorije, odnosno proizvoda, zbog slabog učitavanja stranica.

Druga opcija je izrada internet prodavnice koja bi bila „custom“. Ova varijanta bila bi skuplja, ali svakako bezbednija i pogodnija za nebrojeno kategorija i podkategorija, fotografija i propratnog materijala. Ukoliko vam je potrebno trajno i kvalitetno rešenje – naša preporuka bi svakako bila „custom“ web shop.

Navike potrošača odavno su se promenile. Čak i kada žele da odu u prodavnicu i kupe određeni proizvod, vrlo verovatno će prvo na internetu pogledati ponudu. Internet je postao centar naših života, ne samo kada je zabava u pitanju, već i kada je o zaradi reč. Ukoliko mislite da bi izrada online prodavnice doprinela vašem biznisu – kontaktirajte nas za besplatnu procenu izrade internet prodavnice i konsultacije. Sa zadovoljstvom ćemo razmotriti sve ideje i zajedno doneti pravu odluku.

Komentari
UKLJUČI SE, OSTAVI KOMENTAR


Negativni ili pozitivni, svi komentari će biti objavljeni.
facebook komentari