IZRADA WEB PRODAVNICA

 

IZRADA WEB PRODAVNICE Izrada web prodavnica - Online trgovinaje posao koji zahteva ozbiljan pristup. Za razliku od izrade prezentacionog sajta, izrada web prodavnice je zahtevnija. Zahtevnija je tehnički: to je CMS sa korisničkim nalozima, katalogom proizvoda, sistemom plaćanja... Vizuleno ona mora da bude dopadljiva, s tim da posebna pažnja mora biti posvećena funkcionalnosti. Najzad, da bi prodavnica radila neko mora da se bavi njom svakodnevno.


UKOLIKO VEĆ IMATE RAZVIJEN POSAO
odnosno tržište, posedujete lokal, prodavnicu ili lanac prodavnica, oglašavanjem ponude na interenetu ne samo da možete da otvorite nova tržišta, već Vaš cilj treba da bude transformacija poslovanja radi smanjenja troškova

AKO RAZMIŠLJATE DA POKRENETE BIZNIS najeftiniji i najkraći put je pokretanje online biznisa. Stručno korišćenje internet alata omogućuje nam preciznu analizu tržištnog potencijala koja će Vam, uz dobar biznis plan, dati precizne odgovore koliko i kada možete očekivati povraćaj uloženog, odnosno profit.

 

 

ŠTA VAM JE SVE POTREBNO

 1. IZRADA BIZNIS PLANA

  U zavisnosti od Vaše delatnosti, proizvoda i usluga koje nudite, a s obzirom da se radi o online biznisu, mi danas možemo sa velikom preciznošću da analiziramo potencijal tržišta (analiza ključnih reči na izabranu marketing nišu), odnosno prisutnost i aktivnost konkurencije. Na osnovu ovih analiza, kao i analize vaših potencijala i slabosti, moguće je napraviti dobar biznis plan koji će Vam precizno pokazati koliki kapital je potrebno uložiti, u kom vremenskom periodu treba očekivati povraćaj uloženog, i koliki je potencijal zarade.

 2. IZRADA PROJEKTNOG NACRTA

  Projektni plan razvoja internet prodavnice se pravi na osnovu biznis plana.  Glavni cilj je prevođenje posetioca u kupce. Makretinške napore uložene u dovođenje posete treba da prati intuitivno osmišljeno kretanje na sajtu, kako bi stepen konverzije bio što veći. Ako na kravu stavite znak " Ja sam konj ", ona će ipak ostati krava.

 3. IZBOR DOMENA I HOSTINGA

  Kod izbora domena internet prodavnice postoje dve opcije. Naziv domena može biti Vaš brend ili se može tražiti tzv. SEO friendly domen. Mi Vam možemo pomoći kod izbora domena, ali svakako za pozicioniranje sajta biće potrebna optimizacija sajta za alate za pretragu. Hosting sajta je jako bitan, jer Web prodavnica treba stabilno da radi 24 sata 365 dana u godini.

 4. DIZAJN WEB PRODAVNICE

  Dizajn Vaše internet prodavnice mora da zadovolji više uslova. Potrebno je da bude primeren delatnosti, odnosno ciljnom tržištu (mladi, deca, žene...). Preglednost sa ciljem isticanja bitnog, kao i konfor posetioca i kupaca su jedan od prioriteta. Najzad potrebno je udaljiti se od konkurencije koliko god je to moguće.

 5. IZRADA WEB PRODAVNICE

  Projektovanje i programiranje baze podataka, povezivanje baze sa stranicama sajta koje vide posetioci, povezivanje baze sa administracionim panelom, prilagođavanje različitih modula, automatizacija procesa i mailova, i najzad testiranje rada i prilagođavanje različitim pretraživačima ili mobilnim uređajima su poslovi kojima naš tim ozbiljno pristupa prilikom izrade web prodavnice.

 6. OPTIMIZACIJA WEB PRODAVNICE

  Izrada web prodavnice je proces tokom kojeg sve vreme treba imati u vidu potrebe optimizacije. Dobro optimizovana internet prodavnica je osnova za dalji rad na Internet marketingu. Naša rešenja omogućuju automatizaciju optimizacije tamo gde je to moguće, odnosno kroz administraciju je omogućeno sve što je neophodno za dalji rad SEO stručnjaka.

 7. RAZVOJ ONLINE PRODAJE

  Internet marketing podrazumeva različite poslove: SEO optimizaciju, Plaćeno oglašavanje i Community Menadžment. U zavisnosti od toga ko su Vaši kupci, na koji način ste prisutni na tržištu i na koje načine želite da se oglašavate, potreban je analitički pristup i sinhronizovan nastup. Cilj je jasan - povećanje prodaje uz što manje troškove.

  Sinhronizovan i pravovremen nastup kombinacijom različitih medija donosi najbolje rezultate ne samo kod dovođenja novih kupaca već i kod razvoja postojećih klijenata.

IZRADA WEB PRODAVNICA - SAVETI

 • KVALITET PONUDE

  Nije dovoljno imati lepu u funkcionalnu online prodavnicu. Na kraju je ipak presudan kvalitet ponude i cena. Kvalitetan proizvod sa prihvaljivom cenom, brzo dostupan tzv. kupovinom iz fotelje, zahvaljujući internetu je siguran put ka uspehu.

 • JEFTINIJE NEGO U RADNJI

  Vođenje i održavanje online prodavnice je mnogo jeftnije od fizičke radnje. Zaboravite troškove lokala (zakup, komunalije, radnici...). Potrebna je odvojena kalkulacija troškova, te tako proizvode i usluge možete ponuditi po nižim cenama nego u radnji.

 • RAZVOJ KUPACA

  Online prodavnica Vam omogućuje komunikaciju s kupcima. Prilikom prve kupovine kupac ostavlja podatke i od tog momenta on za Vas postaje poznati kupac. Svakom narednom kupovinom on Vam govori o svojim specifičnim interesovanjima. Online prodavnica Vam omogućuje personalizovano praćenje kupaca, odnosno unapređenje prodaje.

 • UNAPREĐENJE PRODAJE

  Kako unaprediti prodaju? Dobar menadžment prodaje putem različitih akcija i promocija na samom sajtu, putem plaćenih oglasa na Googlu ili slanjem newsletter kampanja poznatim kupcima u pravo vreme, može bitno uticati na unapređenje prodaje. Da ponovimo. Prodavnicom, sem prihvata porudžbina, treba neko obučen da se bavi.

 • INTEGRISANI MARKETING NASTUP

  U Vašim prodajnim objektima potrebno je upućivati kupce na sajt. Moguće je da im delite promo kartice ili da im čak na licu mesta otvarate online naloge. Na svakom koraku potrebno je da istaknete adresu web prodavnice. Na vizit i promo karticama, na kesama i pošiljkama, na memorandumu i računu... I da pomenete web adresu prodavnice bilo na koji način da se oglašavate (radio, TV). Uvek treba da imate na umu da je web prodavnica Vaš alat kojim na najlakši način možete inicirati ponovnu ili novu kupovinu.

 • REKLAMIRANJE NA INTERNETU

  Besplatno oglašavanje na internetu ne postoji. Međutim, za rezultate je potrebno mnogo manje ulaganje nego kod bilo kog drugog vida oglašavanja. Kada obezbedite budžet za reklamu, oglašavanje na internetu je jedini pravi put. Put koji će Vas manje koštati. Put kojim možete doći do ciljane posete i gde ćete moći da imate precizan uvid u rezultate oglašavanja.

 • BESPLATNA IZRADA SAJTA

  Izrada web prodavnica putem besplatnih softvera (wordpress, joomla...) je moguća. Ako zaista želite da potrošite novac, svoje vreme i energiju onda je to pravi put. Izrada web prodavnice u softveru prilagođenom Vašoj delatnosti i potrebama uz kvalitetnu podršku u razvoju, a kada krenu rezulatati i prodaja raste, omogućuje da se svako bavi svojom profesijom.

 • AFFILIATE PROGRAMI

  Koliko Vam je potrebno energije i novca da pronađete i otvorite fizičku radnju? Na Internetu to funkcioniše drugačije, a potencijal je mnogo veći. Postoje različiti pristupi od stimulisanja prodaje na samom sajtu (promo kodovi, affiliate linkovi, sakupljanje poena) do uvršćivanja Vaše ponude na druge sajtove putem tzv. API modula.

POPUNI ZAHTEV ZA IZRADU WEB PRODAVNICE
 

IZRADA WEB PRODAVNICA - SPECIFIČNOSTI

 

IZRADA WEB PRODAVNICE Izrada web prodavnice - Garderoba i obućamože biti različite kompleksnosti i zavisi od vrste proizvoda i usluga koji se nude. Na internetu je najteže prodati robu koju kupac prethodno želi da proba. Kupci se tako teže odlučuju za kupovinu odevnih predmeta, jer nisu sigurni da li će im odgovarati broj odnosno da li će zadovoljiti njihov ukus.

PRVO PROBAJ PA KUPI je jedan od pouzdanijih metoda pospešivanja online prodaje specifičnih proizvoda. Naravno, ovakav pristup može povećati troškove. Međutim ako imate veliki asortiman proizvoda i mogućnost isporuke u sopstvenoj režiji, uz dobrog prodavaca koji će pored traženog proizvoda poneti i neke druge pažljivo odabrane proizvode, ovaj pristup može čak povećati prodaju.

 

NAPREDAN PRIKAZ PROIZVODA može pospešiti odlučnost kupovine. Potrebno je proizvod prikazati iz više uglova, odnosno na modelima. Naravno, uz kvalitetnu fotografiju. Ponekad je poželjan video prikaz proizvoda, ili pak prikaz proizvoda u rotaciji 360 stepeni.

 

IZRADA WEB PRODAVNICE - TIPOVI ONLINE PRODAVNICA

 • Izrada internet prodavnice za decu i bebe - Online prodavnica igračaka
 • Izrada internet prodavnice tehnike, kompjutera, mobilnih telefona, kancelarijskih materijala i opreme
 • Izrada internet prodavnice za prodaju nameštaja
 • Izrada internet prodavnice za prodaju garderobe i obuće
 • Izrada web prodavnice za prodaju softvera, kompjuterskih programa i drugih virtuelnih proizvoda
 • Izrada web prodavnice za prodaju robe široke potrošnje
 • Izrada web prodavnice - Sex shop
 • Tržni centar - Veleprodaja putem interneta, upravljanje disributerima i maloprodavcima
 • Izrada online prodavnice - Aukcijska prodaja proizvoda i grupne kupovine
 • Posao od kuće preko interneta - Ponudite svoje usluge ili radove (narodna radinost)
 

IZRADA WEB PRODAVNICE - PRILAGOĐAVANJE MOBILNIM TELEFONIMA

 

IZRADA WEB PRODAVNICE Izrada web prodavnice za mobilne telefone i uređajeza mobilne uređaje zapravo podrazumeva prilagođavnje izgleda i prikaza sadržaja. Vaš sajt će se svakako videti na mobilnim uređajima. Međutim, potrebno je prilagođavanje dizajna kako bi ovim posetiocima sadržaj bio pristupačniji. Jer to bitno utiče na unapređenje prodaje putem interneta.

PRIKAZ WEB SAJTA NA MOBILNIM TELEFONIMA
mora biti speifičan s obzirom na rezoluciju ekrana. Takođe, veoma je bitna brzina učitavanja stranica sajta.

RESPONSIVE WEB DIZAJN podrazumeva izradu web stranica prodavnice tako da se one prilagođavaju rezoluciji uređaja sa koga dolazi poseta. Drugi pristup je izrada posebnih šablona stranica za prikaz na mobilnim uredjajima što omogućava veću slobodu dizajna.

 

Zanemarivanje činjenice da sve više ljudi koristi mobilne telefone za pretragu interneta može bitno usporiti razvoj Vašeg poslovanja.

 

Saznajte više o izradi web prodavnica i prilagođavanju mobilnim i tablet uređajima.